marți, 14 februarie 2012

Gasca salbatica la cuptor


O gasca salbatica, 200 g. vin rosu, 2 linguri otet, 3 cepe, 2 catei de usturoi, morcov, ulei, sare, 1 lingurita zahar, 1 fir de praz, apa.
     Am fiert apa si am bagat gasca in ea, i-am smuls penele si fulgii, pe urma am parlit-o. Am despicat-o in doua, fara sa-i pastrez maruntaiele.
   Pentru bait - 200 g vin rosu, 2 linguri de otet, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi,  1 lingurita zahar, putin morcov,  ulei, sare.  Am fiert baitul, l-am racit si l-am pus peste gasca. Pe urma am lasat-o doua zile acoperita la frigider, intorcand-o din cand in cand in bait.
    Am aruncat-o apoi intr-o tava si i-am adaugat un fir de praz si doua cepe, putin ulei si apa cat sa o acopere jumatate. Am bagat-o la cuptor si am mai intors-o din cand in cand. A durat doua ore si ceva, probabil ca a fost destul de batrana. Cand am vazut ca intra usor furculita in ea, am scos-o si i-am strecurat sosul. Contine foarte putina grasime si carbohidrati.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire