Gasca salbatica la cuptor
O gasca salbatica, 200 g. vin rosu, 2 linguri otet, 3 cepe, 2 catei de usturoi, morcov, ulei, sare, 1 lingurita zahar, 1 fir de praz, apa.
Am fiert apa si am bagat gasca in
ea, i-am smuls penele si fulgii, pe urma am parlit-o. Am despicat-o in doua, fara
sa-i pastrez maruntaiele.
Pentru bait - 200 g vin
rosu, 2 linguri de otet, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, 1 lingurita zahar, putin morcov, ulei, sare. Am fiert baitul, l-am racit si l-am pus peste gasca.
Pe urma am lasat-o doua zile acoperita la frigider, intorcand-o din cand in
cand in bait.
Am aruncat-o apoi intr-o tava si i-am adaugat un fir de praz si doua
cepe, putin ulei si apa cat sa o acopere jumatate. Am bagat-o la cuptor si am
mai intors-o din cand in cand. A durat doua ore si ceva, probabil ca a fost
destul de batrana. Cand am vazut ca intra usor furculita in ea, am scos-o si
i-am strecurat sosul. Contine foarte putina grasime si carbohidrati.
Etichete: alimentatie, gasca salbatica
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire