vineri, 21 februarie 2014

Cele mai bune exercitii fizice pentru un corp puternic si armonios (3)



     Un exercitiu este cu atat mai bun cu cat antreneaza mai multi muschi. Daca muschii angrenati in miscarea respectiva sunt muschii mari ai corpului, cu atat mai bine! Daca nu aveti rezultate, desi incercati fel de fel de miscari, este cazul sa va intoarceti la exercitiile clasice pe care vi le-am prezentat in ultimele articole. Ultimul (dar nu cel din urma!) exercitiu este indreptari cu bara.

    Atunci cand facem indreptari punem in functiune aproape tot corpul: muschii spatelui, umerii, trapezul, fesierii, femuralii, lombarii, cvadricepsii, bratele. “Ce nevoie am sa lucrez toti acesti muschi?” m-ati putea intreba. V-ar placea sa aveti o piele flasca, moale, sa fiti mereu friguros (friguroasa), obosit (obosita), fara chef si fara tonus sau v-ar placea sa aveti o piele tare, muschi puternici si zvelti, sa nu va pese de frig si sa aveti un tonus optimist, sa fiti mereu gata de miscare (va intreb eu)? Daca a doua alternativa este cea preferata, sa vedem si cel de-al treilea exercitiu principal, care ne poate ajuta impreuna cu celelalte doua (si cu alte exercitii) in acest demers.

   Ca la orice exercitiu cu greutati trebuie sa fii realist cand incarci bara. Ideal este ca sa poti face 10-12 repetari, solicitandu-te moderat. Adica sa nu fie nici prea usor, dar nici foarte greu.

   Dupa parerea mea, 3-4 serii de 8-10-12 repetari de indreptari, executate corect cu o greutate optima sunt mult mai eficiente decat 2-3 sedinte de 50-60 de minute, in care lucram exercitii doar cu greutatea corpului nostru.

    Iata cum se face: Bara se apuca la latimea umerilor, priza de apucare poate fi in pronatie, supinatie sau mixta (adica ori cu palmele indrepate spre propriul corp, sau spre exterior sau una spre interior, cealalta spre exterior).

    Spatele se tine drept, nu curbam coloana. Repetarea incepe odata cu lasarea greutatii spre podea. Impingem fesierii spre inapoi si ridicam capul cat mai drept. In aceasta parte a miscarii avem aerul in plamani, apoi expiram usor pe masura ce ridicam greutatea.
    Daca va doriti picioare frumoase, postura sportiva, rezistenta si tonus ridicat, vigoare si forta, acesta este exercitiul de baza. Aceasta miscare va poate remodela extrem de repede corpul, doar ca trebuie executata corect, la inceput in prezenta unui antrenor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire