marți, 11 februarie 2014

Cele mai bune exercitii fizice pentru un corp puternic si armonios (2)


     Genoflexiunile cu bara sunt pentru picioare ceea ce este impinsul din culcat pentru trunchi. Pe langa faptul ca pompeaza foarte mult sange in marile grupe musculare ale picioarelor, avantajul major al acestui exercitiu este ca imbunatateste extrem de mult capacitatea de efort a intregului organism. Fie ca esti fotbalist sau patinator, dansator sau alergator, rugbist sau luptator, schior sau atlet, genoflexiunile reprezinta exercitiul de baza pentru intregul corp.

   Pentru cei care merg la sala si sunt interesati in primul rand de estetica, genoflexiunile sunt, fara doar si poate, cel mai bun mod de a capata o linie armonioasa a femuralilor si a coapselor si o tonifiere evidenta a fesierilor.

   Exista acum o inflatie de fel de fel de exercitii, care ne sunt recomandate ca fiind cele mai bune in construirea unor picioare frumoase. Trendul actual este ca macar in timpul nostru liber sa ne simtim bine, depunand cat mai putin efort. Pentru orice persoana realista, este clar ca daca oferi putin vei primi la fel. A face geno inseamna sa oferi mult, pentru ca este un exercitiu greu, potrivit pentru cei care vor sa experimenteze o schimbare majora a felului in care arata, care va antrena o schimbare importanta a felului in care se simt.

   Pentru cei care inca se tem de lucrul cu greutati imi amintesc de o intamplare care se petrecea la inceputul anilor ’91, cand mergeam la sala la Dinamo si m-am imprietenit cu un balerin, care venea de asemenea la sala. L-am intrebat cat de mult il ajuta in activitatea lui genoflexiunile la care incarca serios bara si mi-a raspuns zambind ca asa a devenit prim-dansator (sau prim-solist, nu mai stiu exact titulatura!)

    A face genoflexiuni este mai simplu decat a vorbi despre ele. Iata ce ne trebuie:

     Un stativ pe care va sta bara. In lipsa lui cineva care sa ne ajute sa punem bara pe spate.
     O bara cu discuri (la inceput fara discuri!).
     
      Cum se face? 
Bara se pune pe umeri.
Picioarele vor avea deschiderea umerilor cu varfurile usor in exterior.
Sub calcaie se poate pune o scandura care sa le ridice putin, pentru a ne pastra echilibrul.
Atunci cand ne lasam cu bara pe umeri, miscarea trebuie sa fie controlata, nu ne vom lasa brusc pentru ca ne punem in pericol genunchii.
Cei mai multi antrenori recomanda ca sa ne lasam pana ce coapsele sunt paralele cu podeaua.
Inspiram la inceputul miscarii si expiram cand incepem sa ne ridicam. 
  Unii spun ca nu fac genoflexiuni pentru ca asta le-ar lua din viteza. Daca veti privi cum arata un alergator de suta de metri, care face geno cu greutati foarte mari, o sa vedeti care este de fapt adevarul. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire