duminică, 10 martie 2013

Mancare de melci

  Pentru ca in articolul trecut scriam despre cei mai buni inlocuitori ai carnii, revin cu o postare despre carnea de melc. Este vorba, in primul rand, despre cele trei soiuri de melci raspandite si la noi, Helix Pomatia (Melcul de Livada), Helix Lucorum (Melcul de Padure) si Helix Aspers (Melcul Roman).
  Carnea de melc are un continut ridicat de proteine si redus de glucide si lipide. Se pare ca vindeca afectiunile pulmonare si ale gatului, aminoacizii ce alcatuiesc proteinele din carnea melcului favorizand de asemenea diminuarea celulitei si a varicelor. Este o carne extrem de gustoasa si hranitoare si usor de procurat- melcii apar de primavara pana toamna, ii gasim in livezi si paduri sau chiar in anumite parcuri, dupa o ploaie cu tunete si fulgere.
    Iata cum se procedeaza:
  Dupa ce am cules melcii (greutatea era de aproximativ 1 kg, cu cochilii cu tot), i-am lasat o saptamana la repaos, la frigider.

 
 Am pus la fiert o oala cu apa si putina sare. Cand a dat in fiert am aruncat melcii inauntru, i-am lasat un minut, i-am scos si i-am tras din cochilie, indepartandu-le burta.


  

 Am calit ceapa si ardeiul gras taiat fideluta si am adaugat melcii. Dupa cateva minute am adaugat rosiile, am pus si sare si le-am lasat la inabusit 15-20 de minute, la foc mic.


         Mancarea am servit-o cu mamaliguta si mujdei. 


            Gustos, sanatos, sofisticat si ieftin in acelasi timp!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire