duminică, 5 august 2012

Vinetele


Sunt gustoase, satioase, sanatoase. Culoarea care le-a dat numele ne arata ca au antioxidanti puternici, benefici pentru sanatate. De asemenea, contin fibre si carbohidrati lenti. Pretul lor este mic in aceasta perioada si se potrivesc de minune cu carne, branza sau alte legume.    

Rulouri cu vinete si ardei

    Nu am inventat eu roata, aceasta este o reteta pe care am gasit-o pe eCuisine.ro. Este o modalitate simpla si sofisticata, in acelasi timp, de a gati vinetele. Poate fi folosita atat ca aperitiv cat si ca garnitura, ca fel principal in perioada postului sau pentru vegetarieni. Am folosit:
-          doua vinete potrivite;
-          patru ardei kapia;
-          3-4 catei de usturoi;
 -    patrunjel
-          sare.
  Am taiat vinetele pe lungime si le-am dat cu sare. Le-am lasat sa se “odihneasca” vreo cateva minute, cat timp am bagat ardeii la copt, in cuptor (ardeii copti sunt ideea mea, nu apar in reteta clasica). Am spalat vinetele, si le-am pus pe gratar. 

  
Dupa ce s-au facut pe ambele parti le-am dat cu mujdei si am asezat cate o bucata de ardei pe fiecare felie de vanata. Le-am rulat si le-am servit cu aripi superioare de curcan, pe care le facusem la gratar, cu o zi in urma.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire