Vinetele
Sunt gustoase, satioase, sanatoase. Culoarea
care le-a dat numele ne arata ca au antioxidanti puternici, benefici pentru
sanatate. De asemenea, contin fibre si carbohidrati lenti. Pretul lor este mic
in aceasta perioada si se potrivesc de minune cu carne, branza sau alte legume.
Rulouri cu vinete si ardei
Nu am inventat eu roata, aceasta este o
reteta pe care am gasit-o pe eCuisine.ro. Este o modalitate simpla si
sofisticata, in acelasi timp, de a gati vinetele. Poate fi folosita atat ca
aperitiv cat si ca garnitura, ca fel principal in perioada postului sau pentru
vegetarieni. Am folosit:
-
doua vinete potrivite;
-
patru ardei kapia;
-
3-4 catei de usturoi;
- patrunjel
-
sare.
Am taiat vinetele pe lungime si le-am dat
cu sare. Le-am lasat sa se “odihneasca” vreo cateva minute, cat timp am bagat
ardeii la copt, in cuptor (ardeii copti sunt ideea mea, nu apar in reteta
clasica). Am spalat vinetele, si le-am pus pe gratar.
Dupa ce s-au facut pe ambele parti le-am
dat cu mujdei si am asezat cate o bucata de ardei pe fiecare felie de vanata.
Le-am rulat si le-am servit cu aripi superioare de curcan, pe care le facusem
la gratar, cu o zi in urma.
Etichete: alimentatie
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire