duminică, 5 august 2012

Vinete în sos de roşii

Pentru ca eram nostalgic dupa vinetele impanate la borcan (oare de ce nu s-or mai produce?), am cautat o reteta care sa se apropie cat mai mult de gustul acela care-mi placea foarte mult. Pot spune ca am gasit dupa ceva cautari, si este o reteta pe cat de simpla pe atat de gustoasa. Iat-o:
                                                                                   
                  

 Ingrediente:
2 vinete potrivite, 2 – 3 roşii, cativa căţei de usturoi, frunze de ţelină, pătrunjel, ulei, sare.




Preparare: 
Se taie vinetele cubuleţe, se presară cu sare şi se lasă vreo 30 de minute. Se spală, apoi, sub jet de apă şi se storc. Se curăţă roşiile de coajă şi se taie cubuleţe. Se curăţă usturoiul. Căţeii de usturoi se călesc 1 – 2 minute în ulei încins, după care se scot. Se pun vinetele la călit, după care se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, se potriveşte de sare şi se lasă să fiarbă la foc potrivit cca 20 de minute. Se adaugă frunzele de ţelină tăiate mărunt şi se mai lasă pe foc încă 5 minute. 

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire