vineri, 30 decembrie 2011

Pui pe sare cu garnitura de dovleac copt

Am gatit puiul primit de la tara duminica trecuta. Puiul a fost o pasare zdravana, crescuta cu seminte, iarba si ce o mai fi fost prin ograda stapanului, carnea sa era total diferita la gust de carnea puilor de la supermarket, pui hraniti cu suplimente chimice, medicamente si cine mai stie ce.

Dupa ce l-am parlit putin la flacara aragazului, caci mai avea ceva tulee, l-am despicat in doua si l-am “masat” cu putin ulei, boia, si piper. Am intins sarea in tava si am bagat-o in cuptorul incins, unde a stat vreun sfert de ceas. Am asezat apoi puiul in tava, cu pielea pe sare. Ma gandeam sa-i fac o garnitura mai speciala puiului si m-am oprit la un dovleac. Nu ma uitasem in tabelul cu indicii glicemici, unde dovleacul este destul de sus. Deh, ceva carbohidrati rapizi se cuvine sa mai consumam din cand in cand, iar daca ei vin “la pachet” cu o gramada de carotenoide, tot e bine! Langa pui am asezat cele doua bucati de dovleac. Dupa o ora si ceva, puiul si dovleacul au fost gata. Din cateva frunze de spanac am incropit o salata, dreasa cu ulei, sare si suc de lamaie. Am facut si un mujdei de usturoi, pe care, la final, l-am “aruncat” atat pe pui, cat si pe dovleac. A fost extrem de gustos! (L-am consumat fara paine, dovleacul a fost suficient ca aport de glucide).

1 pui de tara ;

doua felii de dovleac ;

1 kg sare ;

putin ulei ; boia ; piper ;

usturoi pentru mujdei ;

cateva frunze de spanac verde pentru salata.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire